O Nas

TSK Logatec že več kot 40 let navdušuje mlade in mlade po srcu nad tekom na smučeh ter nasploh nad ljubeznijo do aktivnega življenjskega sloga in narave.
Domov » O Nas

TSK Logatec

V TSK Logatec otrokom omogočamo učenje smučarskega teka, razvijanje motoričnih sposobnosti in ljubezni do gibanja.

Želimo si, da se v klubu vsi dobro počutimo, se spoštujemo in skrbimo drug za drugega. Zato smo sprejeli vrednote in vedenja, za katere verjamemo, da nas danes in nas bodo tudi v prihodnje vodile na naši poti uspeha.

VODSTVO kluba

Sonja Vidonja

Predsednica TSK Logatec z velikim srcem za velike tekmovalce in srčno skupnost staršev ter simpatizerjev smučarskega teka.

Izvršni odbor

Jure Juršič, Nika Mesner, Andrej Mikuž, Matjaž Mišič, Maja Orač, Mojca Pavlin, Boris Plešnar, Vasja Rupnik, Matej Šimenc, Nataša Vidmar, Marko Žibert.

Nadzorni odbor

Anita Petrovčič, Andrej Mesner

Predsedniki kluba TSK Logatec 

so nepogrešljivi voditelji, ki so s svojo predanostjo in vizijo oblikovali zgodovino našega kluba. Skozi leta so s svojim strokovnim vodenjem ob pomoči članov izvršnega odbora uspešno vodili in razvijali klub. Pod njihovim vodstvom je TSK Logatec postal spoštovan in prepoznaven klub, ki se lahko pohvali z odličnimi rezultati ter izjemno skupnostjo članov. Hvaležni smo jim za njihov prispevek k uspehom kluba in nadaljujemo njihovo dediščino z enako strastjo in zavzetostjo.

Hvala Vojko Prezelj, Peter Oblak, Boris Obreza, Dare Slabe in  Sonja Vidonja.

0 +

let izkušenj

Aktualni člani državnih ekip

Miha Šimenc, član državne A ekipe, smučarski tek

Top uvrstitve: 

  •  14. mesto, štafete  (Peking, zimske olimpijske igre 2022)
  • 7. mesto, svetovni pokal, sprint (Are, 2020)
  • 8. mesto, svetovno prvenstvo, ekipno sprint (Seefeld, 2019)

Redni član slovenske reprezentance za smučarski tek, dvakratni predstavnik na olimpijskih igrah in svetovnih pokalih nas redno razveseljuje z vrhunskimi rezultati. Z večkratnimi uvrstitvami v deseterico najboljših v svetovnem pokalu dokazuje, da sodi v sam svetovni vrh.

Bravo Miha, ponosni smo nate in držimo pesti za še več tvojih vrhunskihđ

Notranjski regijski center Biatlona

MATIC ŽIBERT

IVO NAGODE

Top uvrstitev: zmaga v skupnem seštevku Pokala Slovenije v biatlonu

Ivo tekmuje v smučarskem teku in biatlonu. V sezoni 2024/25 bi se rad uvrstil na EYOF. Njegov moto je "napake te izučijo."

GREGOR RUPNIK

Top uvrstitev: zmaga na državnem prvenstvu

Cilj letošnje sezone je, da bi se uvrstil na mladinske Olimpijske igre in tam osvojil čim boljši rezultat. Njegov moto "dobra volja je najbolja".

NEJC MESNER

Top uvrstitev: 5. mesto v skupnem seštevku pokala Slovenije v biatlonu.

V letošnji sezoni bo prešel iz zračne na malokalibrsko puško in si želi uspehov tudi v novi disciplini.

MANCA ŽIBERT

Manca tekmuje v biatlonu in teku na smučeh. V prihajajoči sezoni si želi doseči čim več izvrstnih rezultatov.

Moto: Never give up.

LUCIJA FEČUR

EVA MIŠIČ

mladinske ekipe smučarski tek

miha plešnar U18

nik pavlin u16

klemen fečur u16

NEKDANJI člani državnih ekip

Ponosni na vsakega tekmovalca, ki se s trdim delom požene preko ciljne črte, posebej pa predstavljamo tiste, ki so se zavihteli med najboljše in so bili predstavniki Slovenije na olimpijskih igrah.

Vasja Rupnik, član državne A ekipe za smučarski tek 1997-2005 in biatlon 2006-2012

Top uvrstitvi:

  • 15. mesto, svetovni pokal biatlon sprint (Novo mesto na Češkem, 2012)
  • 26. mesto klasika smučarski tek

Logatčan, ki je bil 15 let član državne A reprezentance in je Slovenijo zastopal na olimpijskih igrah v Vancouvru, je  v njegovi zadnji sezoni posegel po rezultatu kariere. S 15. mestom na svetovnem pokalu v biatlonu je v slogu zaključil kariero športnika.

Danes ostaja v športu, a na drugi strani štartno-ciljne črte. Kot vodja razvoja pri Madshusu skrbi, da imajo tekmovalci vrhunsko opremo kot jo lahko razvije samo vrhunski tekmovalec.  

Sicer pa aktiven član TSK Logatec, ki skrbi, da so naše tekme profesionalne, da so sestanki konstruktivni, da mladim daje navdih za biatlon v domačem okolju in da na druženjih nismo ne lačni ne žejni. Vasja, hvala!

Rok Tršan, član državne A ekipe za smučarski tek 2012-2014 in za  biatlon 2015- 2023)

Top uvrstitve: 

  • 4. mesto, svetovni pokal biatlon štafete (Nove mesto, Češka, 2020)
  • 25. mesto na svetovnem prvenstvu (Anterselva, 2020)
  • 4. mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu v smučarskem teku (Otepaa, Estonija, 2011)

Rok je izjemne rezultate dosegal že kot mladinec in se na mladinskem svetovnem prvenstvu zavihtel tik pod zmagovalni oder. Barve Slovenije in Logatca je zastopal na olimpijskih igrah v Pekingu ter na svetovnih prvenstvih – dveh v smučarskem teku,  nato še sedemkrat v biatlonu. Po zaključku kariere je prevzel vodenje ženske mladinske reprezentance v biatlonu. 

Dragi Rok, posnosni smo nate in ti želimo srečno pot v trenerskih vrstah. Hvala, da navdihuješ mlade biatlonce TSK Logatec.

Zgodovina kluba

Pisalo se je leto 1979, ko je bil ustanovljena sekcija za smučarski tek v Logatcu.

Oglej si video posnetek zgodovine kluba

Pisalo se je leto 1979…

Sprva so tekači delovali pod okriljem Smučarskega kluba Logatec, 18. junija 1979 pa ja bil na pobudo Vojka Prezlja, prvega trenerja in učitelja športne vzgoje na Osnovni šoli Tabor, sklican ustanovni občni zbor sekcije teka na smučeh. S prepoznavanjem mladih talentov in vodenjem treningov je pomembno pripomogel k razvoju smučarsko-tekaške sekcije. Nastopali so na smučarsko-tekaških tekmovanjih, kolesarskih dirkah in krosih. S prihodom Pavla Dornika iz Gorij pri Bledu in domačinom Mira Leskovca v letu 1985 se je pričelo obdobje sistematičnih treningov, trdega dela in prvih vrhunskih rezultatov. Prvi tekmovalec, ki je posegel po medaljah na državnih prvenstvih, je bil Jure Smole. Po njegovem zgodnjem slovesu je primat prevzela Urška Fečur, ki je pozimi 1988 v Planici osvojila naslov državne prvakinje v članskih vrstah.

… do leta 2000

Klub se je v kasnejšem obdobju usmeril izključno v smučarske teke. Jasna usmeritev kluba je v klub pripeljala novo generacijo perspektivnih tekačev. S številnimi uspehi na državnih prvenstvih, OPA igrah, EYOF festivalih, mladinskih svetovnih prvenstvih ter s prvo uvrstitvijo na člansko svetovno prvenstvo Jožeta Petkovška, se je TSK Logatec zasidral v vrh slovenskega (tedaj jugoslovanskega) smučarskega teka. V devetdesetih letih je klub številčno in organizacijsko rastel, zato so bile potrebne organizacijske in finančne spremembe. Generalni sponzor je bil v tedanjem obdobju Valkarton, po katerem se je klub tudi dolga leta imenoval – TSK Valkarton Logatec.

Po letu 2000…

Naslednji preobrat se je zgodil leta 2001, ko je trenersko mesto po 17 letih zapustil Pavel Dornik. V letu 2002 ga je nasledil Tomaž Uršič. Sveža energija, nova generacija tekmovalcev in čas so bili potrebni, da je klub spet zasijal na domačih in mednarodnih tekmovanjih. V tedanjem obdobju je najboljše uvrstitve na tekmah svetovnega pokala pritekel Vasja Rupnik. V zadnjih letih pa nas v članskih vrstah najbolj navdušuje Miha Šimenc, ki je v letu 2019 pritekel vrhunski rezultat, 10. mesto na svetovnem pokalu v Dresdnu.
Zahvaljujoč trenerju 1. ekipe Urošu Godini, trenerju 2. ekipe Lucijanu Nagodetu in trenerjem najmlajše ekipe pod vodstvom Florijana, se za podmladek v članskih vrstah ne bojimo. Tekmovalci otroških in mladinskih kategorij nas redno razveseljujejo z naslovi državnih prvakov in odličnimi rezultati v Pokalu Argeta.

V zgodovino TSK Logatec so se zapisali

državna in mladinska svetovna prvenstva

Državni prvaki in prvakinje v članski kategoriji 

Urška Fečur, članica
Jože Petkovšek
Vasja Rupnik
Florijan Ambrožič
Matej Jakša
Matej Šimenc
Ana Šimenc
Boštjan Klavžar
Rok Tršan
Miha Šimenc

 

Mladinska svetovna prvenstva

Tršan Rok, 4. mesto Otepaa, skiatlon

Šimenc Miha, 10. mesto Almaty, šprint 

Petkovšek Jože, 11. mesto Asiago, klasika 

Ambrožič Florijan, 13. mesto Poljska, šprint 

Rupnik Vasja, 13. mesto Asiago, klasika

Šimenc Matej, 14. mesto Hinterzarten, klasika 

Sever Rus Eva, 16. mesto Erzurum, skiatlon 

Gorjanc Matjaž, 18. mesto Erzurum, skiatlon

olimpijske igre, svetovna prvenstva in svetovni pokal

Olimipioniki

Vasja Rupnik, zimske olimpijske igre Vancouver 2010

Rok Tršan, zimske olimpijske igre Peking 2022

Miha Šimenc, zimske olimpijske igre Pjong Čang 2018, Peking 2022

Svetovna prvenstva

Vasja Rupnik

Rok Tršan, smučarski tek Oslo 2011, Val di fiemme 2013 

Rok Tršan, biatlon Kontiolahi 2015, Oslo 2016, Hochfilzn 2017, Ostersund 2019, Anterselva 2020, Pokljuka 2021, Oberhof 2023  

Miha Šimenc

 Svetovni pokal, top uvrstitve

Miha Šimenc, 7. mesto (Svetovni pokal,  Are, 2020)
Vasja Rupnik, 15. mesto (SP Nove Mesto biatlon)
Petkovšek Jože, 28. mesto (SP Milano šprint)
Rok Tršan, 25. mesto (SP, Anterselva, 2020)

 

… to be continued….

Prijavite se na trening

Če bi se nam rad pridružilI ali če te zanima kaj več o naših treningih, nam piši na info@tsk-logatec.si ali pa klkni na spodnji gumb in se prijavi..