Select Page

Sobota in nedelja. Zaključek 13. izvedbe Novoletne turneje. Tudi z našima tekačicama Anamarijo Lampič in Alenko Čebašek. Najprej tekma s skupinskim štartom v klasičnem koraku na 10 km ob 14:00. Anamariji je uspel dober tek, osvojila je odlično 8. mesto in se v skupni razvrstitvi povzpela na 10. V nedeljo pa sta zmagala Norvežana, naši punci pa sta zjunaškim tekom osvojili 21. oz. 22. mesto. Peklenska izkušnja, vsa čast!

ND Rateče-Planica pa jev nedeljo organiziral drugo tekmo No Border Cup. Teklo se je v klasičnem koraku, štart posamičen, prijavljenih je bilo 431 tekmovalcev tekmovalcev iz 4 držav. Začnelo se je 10:00 v Planici tukaj so rezultati.

V članski konkurenci MIHA ŠIMENC praktično ni imel konkurence in je z več kot minuto prehitev vse ostale….

Stopničk se je veselil tudi Dejan Hladnik (3. mesto) med juniorji, rezultatsko sledijo pa 4. Andor Peček (MMI), 6. Ana Smole (MME) in Martin Močnik (MMI), 8. Karin Knaus (SME), 9. Jana Beguš in 10. Eva Močnik (obe MME). Tudi mlajši so rezultatsko sledili starejšim: 5. Eva Smole (SDE) in Gregor Rupnik (MDI), 7. Sara Pavlin (SDE) in 9. Ivo Nagode (MDI). Pri cicibanih pa so bili najbolj spretni Nik Pavlin, Nejc Mesner, Žana Juršič, Manca Žibert, Jure Mišič in Patricija Fečur…

Naslednjo soboto je se svetovni pokal nadaljuje v Nemčiji, tudi s prostim sprintom in našim Mihom, ostali pa na tekmi Pokala Alpina: posamezno, prosto v soboto v Planci: razpis… Lep pozdrav!

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)