Select Page

Tekme na Svetovnem nordijskem prvenstvu si sledijo ena za drugo. Danes smo bili priča razburljivemu zaključki na 15 km s posamičnim štartom v klasičnem koraku. S fantastičnim tekom v zaključku je svoj prvi naslov prvaka pri 34. letih slavil Norvežan Martin Johnsrud Sundby. Za slabe tri sekunde je ugnal Rusa Alexandra Besmertnika, tretji je bil Finec Iivo Niskanen. Slednji je osvojil bronasto medaljo le z poldrugo sekundo pred zasledovalci. Tekel je tudi Benjamin, zaostal štiri minute in pol, kar je zadostovalo za dobro 58. mesto.

Tudi skakalke so dobro opravile: v prvi deseterici najdemo 7. Niko Križnar in 8. Uršo Bogataj. Prvakinja je postala Norvežanka Lundbyjeva, kar je za Norveško že 8 zlata medalja in so s 16 osvojenimi odličji daleč najuspešnejša država prvenstva. Nemci jih imajo 7, od tega 5 zlatih, Slovenci smo s srebrno medaljo deklet v ekipnem sprintu na 7. mestu.

Jutri pa nova zanimiva preiskušnja. Gre za štafetni tek 4 x 5 km za dekleta; prvi dve tečeta v klasiki, to bosta v naši ekipi Katja Višnar in Anamarija Lampič, preostali dve, Alenka Čebašek in Eva Urevc, pa v drsalnem koraku. Skupinski štart 17-ih štafet se začne ob 13:00.

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)