Select Page

Torek je nov dan. Poleg ekipne tekme skakalk na srednji napravi ob 16:15, kjer so naše barve zastopale Špela Rogelj, Jerneja Brecl, Nika Križnar in Urša Bogataj, so bile v smučini tudi dekleta.

Ob 15:00 se je začela dirka v klasičnem koraku na 10 km. Punce so štartale v razmaku 30 sekund, prva od naših je začela Anamarija Lampič s številko 16. Na štartni listi je bila tudi 53. Anito Klemenčič.

Dirka je bila zelo zanimiva. Anamarija je suvereno opravila z razdaljo, na cilj je pritekla kot tretja, za njo pa so štartale vse glavne favoritke za zmago. Dolgo je vodila 19-letna Švedinja Frida Karlsson, do konca je je prehitela le Therese Johaug, tudi tretja je bila Norvežanka, Östbergova. Čas Anamarije je na koncu zadoščal za super dvajseto mesto, zelo dobro uvrstitev je dosegla tudi Anita s 46. časom.

Po tekaški preiskušnji pa smo lahko spremljali še ekipno tekmo skakalk na srednji napravi. Šlo je za prvo tovrstno tekmo na svetovnem prvenstvu, naše so zaostale le za nosilkami maedalj Nemkami, Avstrikami in Norvežankami.

Jurri ob 14:00 pa moška tekma na 15 km v klasičnem slogu. Na štartu je ob 14:20:30 tudi Benjamin Črv, v sendviču med odličnima Kazahstancem Poltoraninom in Rusom Bolshunovom. Krog favoritov je res širok, dajmo se presenetiti. Nato pa še posamična tekma skakalk ob 16:15. Pred tem bodo ob 15:00 kvalifikacije z enako četverico kot na ekipni tekmi.

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)