Select Page

Potem, ko so si štiri nacije razdelile medalje v sprintu, zmagi za Norveško (Falla in Klaebo), je bil danes na sporedu skiatlon na 15 km za dekleta in 30 km za fante. Gre za disciplino, kjer tekmovalci polovico razdalje pretečejo v klasičnem koraku, nato zamenjajo smuči in tekmo zaključijo v drsalni tehniki. Pri fantih je naslov branil Sergey USTIUGOV, ki se je konkurenci poskušal oddolžiti za smolo v polfinalu sprintov, kjer se je zapletel s kasnejšim zmagovalcem. Pri dekletih je bila glavna favoritka Norvežanka Therese JOHAUG, katera popotnica na svetovno prvenstvo so zmage na vseh tekmah v razdalji v letošnji sezoni, na katerih je nastopila. Nastopila je tudi Alenka ČEBAŠEK s številko 27.

In tako je tudi bilo. Johaugova je suvereno opravila s tekmicami in dodala Norveški tretjo, nato pa še  Sjur ROETHE četrto zlato medaljo. So pa Rusi bronastemu iz sprinta dodali še dve medalji: srebrno Bolshunova in bronasto Nepryaeve. Alenka je osvojila 36. mesto, kar je verjetno manj, kot je pričakovala.

Kasneje pa je bila na sporedu tudi tekma smučarskih skakalcev na veliki napravi. Na tekmo so se uvrstili vsi Slovenci: P. Prevc, Jelar, Lanišek in Zajc. Začnelo se je ob 14:30, slovenska uvrstitev je pripadla Timiju, bil je 10., Peter je prvo tekmo v skokih na prvenstvu končal kot 16.

(Skupno 332 obiskov, današnjih obiskov 1)