Select Page

Tour de Ski se končuje danes s sprintom, tudi z Mihom, in jutri z zloglasnim klancem na Alpe Cermis 3650 m visoko z Anamarijo Lampič.

MIHA se je uvrstil v izločilne boje s 23. časom, prav tako Anamarija Lampič kot 12. Zaključni boji se začnejo ob 11:25, prenos bo na RTV SLO2. Je pa Miha v letošnji sezoni osvojil že 13 točk Sbetovnega pokal, 12 jih ima med moškimi tudi Janez Lampič. Hkrati pa nas navdušuje Anamarija, saj poleg zmage na zadnjem sprintu osvaja tudi točke na razdalji in je trenutno deseta tekmovalka tako Toura kot skupne uvrstitve Svetovnega pokala.

Na domači sceni pa začenjamo s tekmami za točke Pokala Alpina. Že jutri prva posamična tekmo, ki bo štela tudi za točke No Borders Cup, v Planici. Gre za posamični start v klasičnem koraku, tekma se začne ob 10:00, prijavljenih je 470 tekačev. razpis

Na Pokljuki pa smo dobili že nove državne prvake v ekipnem sprintu za starejše kategorije. ANA SMOLE in KARIN KNAVS sta bile druge med starejšimi mladinkami, v isti kategoriji sta bila MARTIN MOČNIK in ATILA PEČEK tretja. Tekli so tudi otroci: ZMAGALA sta IVO Nagode in TINE Mesner (MDI), drugi sta bili EVA Mišič in MANCA Žibert (MDE). Ostale rezultate dobite na povezavi.

Led smo prebili, zdaj pa se prepustimo tedenskim romanjem po prizoriščih tekem pokalov; zavijemo lahko tudi na exToppolino, pa v Sappado, St. Jakob,… Sneg, sonce in veliko dobrega!

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)