Select Page

Ta konec tedna sta bili aktualni kar dve prizorišči. V Planici sta bili na na sporedu tekmi Svetovnega pokala, otroci pa so bili v dolinii Val di Fieme, kjer se je odvijal  festival smučarskega tega za mladež.

V soboto je bil v Planici klasični šprint. Od naših članov so tekli Miha Šimenc in Bor Grdadolnik, Anja Žavbi Kunaver pa med članicami. Od deklet se je četverica uvrstila v izločilne boje. Najboljša v kvalifikacijah je bila 5. Anamarija Lampič, v izločilnih bojih je osvojila 13. mesto. Naša Anja je osvojila 62. mesto. Nato pa se je. Janezu Lampiču  z 29. časom uspelo uvrstiti v izločilne boje, to mesto je osvojil tudi na koncu in osvojil točki za svetovnega pokala., Naš Miha je bil 36. Za slabi dve sekundi je zgrešil nadaljevanje tekmovanja. Glede na to, da je šlo za klasični korak, kateri Mihu preveč ne ustreza, je to super rezultat. Bor Grdadolnik je osvojil 75. mesto.

V nedeljo so nastopali še na distanci, fantje na 15 km klasično. Od naših sta tekla Miha, osvojil je 55. mesto in Bor, ki je premierni nastop končal na 73. mestu. Super vikend za naša tekača

Otroci pa so opravili z Topolinom. V točkovanju klubov smo osvojili 9. mesto in z vsega osmimi tekači, vsak je prispeval po svojih najboljših močeh. Izzid dneva za Jano Beguš; osvojila je drugo mesto pri starejših deklicah, kar je bila najboljša slovenska uvrstitev dvodnevnega tekmovanja. V isti kategoriji je bila Eva Smole 14. Ml. deklica Sara Pavlin je bila v 4. v soboto, Maja Menart pa 16. V nedeljo pa še nastop bratov Peček: 11. Atila (ml. mladinci) in 19. Andor (st. deček). Ml. mladinki Ana Smole in Karin knaus pa sta osvojili 18. oz. 42. mesto. rezultati

Nadaljujemo v Seefeldu (AUT) za točke svetovnega pokala in prostem spintu za točke Pokala Geoplin. Austrija je blizu, tudi TSK Jub Dol bo organiziral tekmo v bližini, tako da ni razloga, da nas tudi rezultati ne bi nagnali navijat! Go, go TSK LOGATEC.

 

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)