Select Page

Tridnevni dogodek v Avstriji je namenjen točkam Celinskega pokala. Med člani tekmujeta tudi naša Miha Šimenc in Bor Grdadolnik, pri članicah pa Anja Žavbi Kunaver. V kategoriji U18 tečeta Jurij Smole in Luka Hladnik.

V petek je bil na sporedu prosti sprint. Po 8. mestu v kvalifikacijah je Miha tekel še bolje, pridobil mesto in tekmo končal na 7. mestu. Anja in Bor sta tekmovanje zaključila v kvalifikacijah: Anja je bila 61. in Bor 125.

V soboto je bil na sporedu posamičen štart v klasičenem koraku za moške na 15 km. 48. mesto za Miha in 117. za Bora. Anja je tekla na enako na 5 km, bila je 67. Tekla sta tudi Jurij in Luka na 10 km. Osvojila sta 32. in 37. mesto.

V nedeljo se je tekmovanje zaključilo z prostim masovnim štartom na 15 oz. 10 km. Med U18 je Luka osvojil 30. mesto, Jurij je ponovil sobotno  32. mesto. Anja je bila med članicani 58., Miha pa je OPA tekmovanje sklenil z 78. mestom.

Tekmovanja se nadaljujejo na domači sceni z DP v sprintu posamezno in ekipno. Tekmi bosta pred in po božiču, kjer se bodo prvič letos preizkusili tudi otroci. Spoštovani, zimska sezona se bo zares začela!

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)