Select Page

Potem, ko je Miha nastopal na treh sprintih na Kitajskem, na zadnjem je bil 11. po najboljšem kvalifikacijskem času, se je preselil na Norveško, kjer je danes nastopil  v kvalifikacijah sprinta v klasičnem koraku. Štartal je kot 22. in bil tokrat nekonkurenčen (42.) za uvrstitev  med prvo trideseterico. Na polovici je bolje kazalo Janezu Lampiču, imel je 22. vmesni časa, vendar je popustil in osvojil končno 40. mesto.

Ob 10:45 so tekla dekleta. Od peterici naših sta se v izločilne boje uvrstili Katja Višnar in Anamarija Lamič s 6. oz. 11. časom. Teki so se nadaljevali ob 13:15 s prenosom na RTV-Slo2, punci sta tekli v tretji (13:26) oz. prvi četrtfinalni skupini. Vesna je res imela zelo slabo pozicijo, zaključila je kot šesta v svoji skupini, Anamarija pa je z zelo dobrimi smučmi na spustu ujela priključek in osvojila drugo mesto. Tudi čas teka te skupine je bil zelo hiter.

nako je bilo tudi v polfinalu. Daleč hitrejši tek prve skupine, Anamarija je imela slabo pozicijo in več, kot peto mesto, ji ni uspelo izvleči. Škoda, saj je bila po času hitrejša od vseh v drugi skupini. Tako je osvojila končno 10. mesto (neuradno).

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)