Select Page

Kot že veste je MIHA ŠIMENC osvojil novih 7 točk Svetovnega pokal ali z drugimi besedami: že četrtič v sezoni se je uvrstil v izloćilne boje in osvojil končno 24. mesto. Po 28. mestu v kvalifikacijah je tekel v drugi skupini četrtfinala in ob konkurenčnem teku zasedel peto mesto, kar je nato zadoščalo za omenjeno končno uvrstitev. Tako ima v točkovanju Svetovnega pokala že 33 točko, kar ga uvršča na skupno 60. mesto. V točkovanju sprintov pa ga te točke postavijo na 40. mesto najboljših sprinterjev. Ali je sploh mogoče še višje?

Punce pa so ponovno blestele. Najbolj se je trma obrestovala Anamariji Lampič, ki je v polfinalu pritekla v cilj kot tretja in se ji za las ni uspelo uvrstiti v veliki finale. Njen rezultat je na koncu pokazal 7. mesto, v isti polfinalni skupini je Alenka Čebašek zaostala in osvojila končno 11. mesto. Katja Višnjar je bila 14., Eva Urence je zaključila kot 17.

Na turneji ostajata še Alenka in Anamarija kot 14. oz. 16 v skupni razvrstitvi z slabima dvema minutama zaostanka za Jessico Diggins. Turneja se nadaljuje že jutri s skupinskim startom v nemškem Oderstdorfu.

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)