Select Page

V nedeljo nov vrhunec na svetovnem nordijskem prvenstvu. Slovenski tekači smo imeli imeli ekipo, par tekmovalcev, tako v ženski kot moški kategorije. Na štartni listi deklet je 19 ekip, Katja Višnar in Anamarija Lampič sta tekli v drugem polfinalu skupaj z Američankama, Rusinjama, Švicarkama. Pri fantih sta tekla Miha Šimenc in Janez Lampič, tudi v drugi skupini, kjer so bili tudi Italijani, Finci, Nemci, Francozi,… Vsak v paru mora preteči krog trikrat, neposredno se v finale uvrstita prve dve ekipi, ostalih šest udeležencev dobimo po času. Pri fantih je prijavljenih 29 ekip.

In začelo se je sanjsko. Punci sta bili tretji v svoji skupini, se suvereno uvrstili v finale, kar je uspelo tudi fantoma kot šesta najboljša po času. Potem pa sanjski tek punc, ves čas sta držali stik z najboljšimi. Anamarija je na zadnjem klancu prevzela pobudo, ostala sicer na zunanji strani, vendar z nepopustljivostjo sprintala do ciljne črte, katero je prečkala kot druga. Le za Švedinjama in pred Norvežankama, Američankama, Švicarkama, Rusinjama itd. Veselje, kriki, objemi…. ZASLUŽENO!

Potem pa še veliki finale za fante. Miha in Janez sta prvič v zgodovini slovenskega moškega teka prigarala tek v finalu ekipnega sprinta. Miha je imel smolo v prvem krogu, padel, vendar je Janezu uspel priključek v drugem krogu. Na koncu sta vendare uspela izvleči deveto mesto, prehitela sta Kanadčana, in se veselila zastavljenega cilja. DAN za ZGODOVINO!

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)